WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDAMaandag 23 tot 25 april
Kamp groep 8
Donderdag 26 april
Studiedag, alle leerlingen vrij
Vrijdag 27 april
Koningsdag, alle leerlingen vrij
Week 18 en 19
Meivakantie

REGEL VAN DE WEEK


We herhalen deze week de regel die in de groep nog extra aandacht nodig heeft.

WILGENHOEK IN BEELD

Tijdens het Wilgencafé waren er 25 mensen, een mooie opkomst! Er was genoeg om over na te praten.

Vanmorgen hebben we met de hele school groep 8 uitgezwaaid, zij gaan drie dagen op kamp. Veel plezier!

week 17 – 23 april 2018

Bijlage- avond4daagse– van de OAC

Wilgencafe – van de directie

Wieke Sieverts heeft afgelopen woensdag een leuke avond verzorgd op de Wilgenhoek. Het verhaal dat ze vertelde, gebaseerd op de methode How2tak2kids, was herkenbaar, soms confronterend en gaf voer tot nadenken.  Heeft u ook een goed idee voor een inhoudelijke thema-avond of kent u een interessante spreker, laat het de MR of directie weten!

Tijdens de informatieavond begin komend schooljaar maken we ook weer van de gelegenheid gebruik om het plein vol te zetten met kraampjes waar we u bijpraten over nieuwe ontwikkelingen op school!

Gevraagd– van de kleutergroepen

-keukenrollen
-chipskokers

Gevraagd: ouderhulp – van juf Fanny, juf Mieke en juf Cindy

Voor onze sportdag op 29 juni hebben we veel ouderhulp nodig! Wie o wie heeft tijd en zin om ons te helpen? Opgeven kan bij de eigen juf of via de mail mieke.van.brandenburg@obsdewilgenhoek.nl

Studiedag – van de directie

Donderdag aanstaande zijn de kinderen vrij maar werken de leerkrachten natuurlijk wel.

We hebben een rekendeskundige uitgenodigd die ons bijspijkert op het gebied van het signaleren van rekenproblematiek. Daarnaast bereiden we ons voor op komend schooljaar. We zullen komend jaar meer thematisch gaan werken (in de middagen) en dat vereist veel afstemming en voorbereiding!

GROEP 1 GEEL

juf Meta, meester Mitch

De werklessen van de afgelopen week zijn een beetje in het gedrang gekomen. Van belang waren het afronden van de kastelen en de Moederdag cadeautjes die nog afgemaakt moesten worden. Vrijdag hadden we een gezellige Koningsdag. Groep geel kleurde oranje en met de grote bus naar de gymzaal was een feestje. Bedankt juf Fanny.

Deze week maken we de Moederdag cadeautjes af en de kinderen die het leuk vinden mogen nog een koningsmuts maken. Woensdag graag een plastic tas mee om de werkjes mee te geven.

Woensdag komt juf Pauline in groep geel omdat meester Mitch met groep 8 mee is op kamp. Donderdag is er studiedag voor de leerkrachten en daarna twee weken vakantie. Veel plezier allemaal.

Na de vakantie weer even wennen op school en ons volgende thema wordt het kleuren/letterwinkeltje. Wij, groep geel, maken een combinatie van deze twee vanwege de niveauverschillen en kinderen die al wat langer op school zitten. Ziet u op de rommelmarkt met Koningsdag nog verschillende letters te koop? (blokletters, geen hoofdletters) wilt u ze dan kopen? Wij kunnen ze goed gebruiken in ons winkeltje.

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Na veel geoefend te hebben, hadden we afgelopen donderdag het optreden. Het was best spannend zo voor het eerst op het toneel.

Geschminkt en verkleed zongen en dansten de kinderen liedjes om de koningin weer blij te maken en gelukkig lukte dat! Juf is erg trots op de kinderen, want wat deden ze het goed. Eerst deden we het optreden voor de andere kleutergroepen en daarna voor de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s etc. En wat waren het er veel! Bedankt voor jullie komst!

Ons volgende optreden is samen met groep blauw en geel op 12 juni van 11.15 uur tot 11.45 uur . Dan laten de kinderen zien wat ze bij (muziek)juf Rozemarijn hebben geleerd.

Wat zagen de kinderen er leuk uit afgelopen vrijdag, bij de koningsspelen. Bijna iedereen was in het oranje, juf heeft bij de meeste kinderen nog een vlaggetje geschminkt. Eerst hebben we gedanst en gezongen met het lied van de koningsspelen 2018, Fitlala, daarna hebben we even gespeeld en toen mochten we met de bus naar de grote gymzaal, waar juf Fanny leuk klimmateriaal had neergezet. Toen we terug waren hebben we nog lekker gespeeld in de zijtuin. Skye is bij de gym haar grijze legging kwijtgeraakt, heeft iemand anders deze per ongeluk mee genomen?

Dit is de laatste week van het thema ridders en prinsessen, woensdag gaan de werkjes mee naar huis. Alle kinderen graag een extra tas meegeven, de meeste rugzakjes zijn te klein voor de werkjes.

Donderdag is er geen school in verband met de studiedag en daarna hebben we lekker vakantie tot 14 mei. Veel plezier allemaal!!!

Vanwege verhuizing werkt Juf Mieke werkt deze week voor juf Antoinette.

Alvast een fijne vakantie!

GROEP 1/2 BLAUW

juf Ruth, meester Mitch

Dinsdag hadden we weer les van juf Rozemarijn. Op 12 juni van 11.15 tot 11.45 uur gaan de kinderen samen met groep groen en groep geel laten zien wat ze dit jaar met muziek hebben geleerd.

Wat een mooie dag hadden we met de koningsspelen afgelopen vrijdag. We hebben eerst de Fitlala gedanst en gezongen, het lied van de koningsspelen 2018. Heel veel kinderen zagen er lekker oranje uit. We mochten met de bus naar de grote gymzaal, super leuk. Bedankt juf Fanny.
De kinderen zijn hard bezig met onze ridders en prinsessen. Deze week onze laatste week dat we hier mee werken. Dan gaan we ons eigen koningshuis eens bekijken. Woensdag gaan alle werkjes mee, dus graag dan een grote tas mee naar school. De rugtassen zijn vaak te klein voor de werkjes.

Donderdag is er geen school vanwege de studiedag. En daarna lekker vakantie. Heel veel plezier allemaal!

GROEP 3

juf Cindy, juf Marjan

Wat was het een gezellige dag vrijdag tijdens de koningsspelen. We kwamen gezellig in het oranje en hebben allerlei leuke spelletjes in de klas gedaan en als klap op de vuurpijl kregen we een workshop kungfu! Super leuk!

Donderdag deden we de kanjerkring buiten, omdat het zulk lekker weer was (goed idee Nikki!) Deze week geen kanjers van de week omdat het maar zo’n kort weekje is. Na de vakantie kiezen we weer twee nieuwe kanjers uit!

Deze week hebben we maar drie schooldagen i.v.m. een studiedag op donderdag en daarna vakantie. Dinsdag komt Alicia (oud leerlinge) bij ons een dagje stage lopen en die dag gaat ook het moederdagcadeau mee naar huis die heeeeeel lang bewaard en geheim moet blijven… tot de laatste dag van de vakantie ;-).

Graag woensdag een grote plastic tas mee voor de knutsels! De gezellige vogels op een tak laten we, net als in de gang van de school, ook in de klas nog even hangen. De rest gaat mee!

Geniet allemaal lekker van twee heerlijke welverdiende weken vakantie. Kom uitgerust weer op school en vergeet niet om af en toe te lezen (maak vooral gebruik van de leesbingo die je woensdag mee krijgt, zodat lezen zeker leuk blijft!)

Alvast voor in de agenda: dinsdag 12 juni geven groep 3 en 4 een muziekpresentatie voor ouders in de speelzaal. We laten dan zien wat we de afgelopen periode allemaal gedaan hebben met juf Rozemarijn tijdens haar muzieklessen! De presentatie start om 8.45 uur en zal ongeveer een half uur duren!

GROEP 4

juf Eva, juf Judith

Groep 4 heeft genoten van de voorstelling De Waanzinnige Boomhut in de stadsschouwburg!!! Alle hulpouders/opa’s, oma’s, bedankt voor het rijden!

De plantjes in de klas groeien als kool, ziet er heel voorjaar uit in de klas.

We hebben veel creatieve dingen gedaan in de klas, waaronder een portret de koning of de koningin. En afgelopen vrijdag, tijdens de koningsspelen, hadden we een super leuke workshop kung fu.

Fijne vakantie allemaal!

GROEP 5

juf Annemieke, juf Simone

Juf Rozemarijn kwam met ons zingen. We zongen liedjes die ‘Epo die tai tai’, ‘Doeb-doebi-doeba’ en als laatste ‘Leyla’ heetten. Het klonk prachtig. Met zulke talenten kunnen we het Wilgenhoekkoor vullen! Veel kinderen hebben zich al opgegeven bij juf Pauline.

Vrijdag was er een kungfu workshop waar we enorm van genoten hebben. Een zeer duidelijke meester en juf met leuke oefeningen. Allemaal technieken; de kruisschop, palmstoten en knieën alleen te gebruiken als je in gevaar bent. Voor de zekerheid hebben we daar in de klas nog even wat aandacht aan besteed zodat we goed begrijpen wat we geleerd hebben. De kinderen waren enorm enthousiast en fanatiek. Alle kinderen kregen een diploma mee en een folder.

Het was een warme prima week! Veel kinderen namen water in een flesje mee naar school op de warme dagen. Dat is prima!

Deze week een korte week. De juffen en meesters gaan donderdag veel leuke dingen leren terwijl de kinderen een vrije dag hebben. Vrijdag is het Koningsdag. Veel kinderen gaan naar de kermis, de rommelmarkt of andere leuke activiteiten. Veel plezier allemaal. Een fijne vakantie toegewenst en tot na de vakantie! Klassendienst: Nova en Mees

GROEP 6

juf Robin, juf Liesbeth

Vandaag zijn we een extra dagje naar de schooltuinen geweest, omdat we aanstaande donderdag studiedag op school hebben. Hopelijk groeit alles goed in de meivakantie! Na de meivakantie mogen de kinderen eigen zaadjes meenemen, de zogenaamde ‘vrije teelt’. Tomaat en kool worden afgeraden.

Verder hebben we een rustig, kort weekje en begint de vakantie voor de kinderen al op donderdag. Een héél fijne vakantie gewenst, met veel zon! Op maandag 14 mei worden jullie weer op school verwacht en dan starten we meteen om 8.30 uur met een heel toffe voorstelling in de speelzaal. Spannend!

Klassendienst: Eline en Lucas. Na de vakantie: Beki en Hayden. Fijne vakantie allemaal!

GROEP 7

juf Lisan, juf Sanne

Deze week is juf Lisan op kamp met groep 8. Donderdag is iedereen vrij vanwege de studiedag en begint de vakantie dus ook meteen. Op vrijdag 25 mei is de Olympische Dag voor groep 7 en 8. U heeft afgelopen woensdag via Digiduif informatie ontvangen over deze leuke dag. We hebben ouders nodig die ons kunnen helpen met het begeleiden van een sport/ groepje. U kunt zich hiervoor inschrijven via Digiduif- formulieren. Wij hopen op veel inschrijvingen! Op dinsdag 29 mei gaan we om 13.15 uur naar Caprera voor een echte opera. Wie kan en wil er mee op de fiets als begeleider?

Vandaag zijn er twee gratis tickets voor het Teylers Museum meegegeven. De kinderen kunnen met een ouder hun kunstwerk in het museum gaan bekijken, leuk voor in de vakantie.

Na de vakantie wordt het huiswerk op maandag opgegeven. Het huiswerk voor de komende tijd is het oefenen van de tafels. Op tempo. Maar mocht u nog iets aan begrijpend lezen willen doen? Dan zou het bakken van een taart volgens een recept een mogelijkheid zijn. Goed lezen en volgen van instructies is ook begrijpend lezen en als het lukt, iets smakelijks om trots op te zijn!

Fijne vakantie alvast!

GROEP 8

juf Manon

Vanmorgen zijn we vertrokken naar Noordwijk. We gaan er een fantastisch kamp van maken met zijn allen! Na kamp kunnen de kinderen lekker genieten van een welverdiende lange vakantie. Na de vakantie gaan we eindelijk beginnen met het oefenen voor de musical, spannend!

De uitslag van de IEP verwachten we in de week na de vakantie. De uitslag gaat samen met het laatste rapport van uw kind mee naar huis. Indien er sprake is van een heroverweging neem ik direct contact met u op. Er zijn geen rapportgesprekken meer in groep 8, maar indien u vragen heeft kunt u natuurlijk bij mij terecht. Op vrijdag 25 mei is de Olympische Dag voor groep 7 en 8. U heeft afgelopen woensdag via Digiduif informatie ontvangen over deze leuke dag. We hebben ouders nodig die ons kunnen helpen met het begeleiden van een sport/ groepje. U kunt zich hiervoor inschrijven via Digiduif- formulieren. Wij hopen op veel inschrijvingen!

Alvast een heel fijne vakantie!