WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN OBS DE WILGENHOEK

HET WILGENTAKJE

AGENDA


Donderdag 24 mei – MR vergadering

Vrijdag 25 mei – Olympische dag, gr. 7 en 8

Week 23 en 24 – Cito weken

Maandag 11 t/ 14 juni – Avond4daagse

Maandag en dinsdag 18 en 19 juni– Studiedagen, alle kinderen vrij

 

REGEL VAN DE WEEK


Iedereen hoort erbij en uniek dat zijn wij.

WILGENHOEK IN BEELD

Groep 5 heeft prachtige kunstwerken gemaakt. Een kleurrijke en artistieke impressie van een kameleon!  Ze zijn in de gang en in de klas te bewonderen!

week 17 – 23 april 2018

Verheugend nieuws!  -van de directie

Het is altijd fijn om verheugend nieuws te mogen melden!

Zowel Juf Robin als juf Fanny zijn zwanger en verwachten hun kindjes in het najaar van 2018.  We zijn achter de schermen natuurlijk al bezig met hun vervanging maar zijn vooral heel blij voor ze! Van harte allebei!

Daarnaast heeft juf Judith vanaf april een pleegdochter in huis. Ze gaat een groot avontuur aan en daar wensen we haar  ongelooflijk veel succes en plezier mee! Ook van harte! Voorlopig zal Judith daarom de donderdagmiddag niet werken voor de groep maar haar afwezig is intern opgelost.

Avondvierdaagse update  – van de OAC

We hebben al bijna honderd aanmeldingen binnen voor de nieuwe avond 4-daagse. Leuk dat iedereen zo enthousiast reageert.

Er komen nog vragen binnen of er toch nog ingeschreven kan worden, om iedereen de gelegenheid te geven om mee te doen. Verlengen we de inschrijving tot a.s. Donderdag half 9. Dan sluit echt de inschrijvingstermijn.

Datum vergadering  – van de mr

In de agenda staat dat de MR vergadering vanavond (22 mei) plaatsvindt. Deze is echter verschoven naar donderdag 24 mei. Vanaf 20.00 uur bent u welkom als toehoorder.
Hier vindt u het laatst goedgekeurde MR verslag.

Cultuurproject  –juf Lisan en juf Manon


Op 20 juni start ons jaarlijks terugkerende cultuurproject weer. Het thema is dit jaar beroepen. De groepen 7 en 8 willen op woensdag 27 juni stage lopen. Wij zijn daarvoor op zoek naar stageplaatsen. Een stageplaats is een dag of ochtend (27 juni) dat kinderen een bedrijf kunnen leren kennen, door een rondleiding en/of zelfs meewerken of klusjes uit te voeren. Lijkt het u wat om één of meer kinderen te kunnen helpen aan een stageplaats, dan kunt u zich op geven bij Manon (gr. 8) of Lisan (gr. 7) of een mail sturen naar lisan.van.kessel@obsdewilgenhoek.nl

Alvast bedankt!

GROEP 1 GEEL

juf Meta, meester Mitch

Na twee heerlijke weken vakantie is iedereen weer uitgerust van start gegaan. Het was voor sommige kinderen wel weer even wennen. Deze week komen Rayen en Jason in groep geel starten en dan is onze groep bijna compleet. Nu het bij binnenkomst best druk is met kinderen en ouders willen we jullie vragen om snel afscheid te nemen. We oefenen alvast voor het nieuwe schooljaar want dan wordt er in de gang afscheid genomen. In groep geel mag dat nog in de klas vanwege de drukte in de gang bij de trap. Nieuwe ouders mogen als het nodig is nog even blijven.

We zijn rustig gestart de afgelopen week en hebben veel gespeeld of met juf een dobbelsteenspel gedaan. We hebben ook ons nieuwe thema voorbereid en de huishoek omgetoverd in een kleur- en letterwinkeltje. Het boek is voorgelezen en we gaan deze week beginnen met de werklessen. De lessen zijn: kleiletters, kralenketting met een kleurenreeks, duploletters, schilderen en natuurlijk spelen in de hoek. We gaan opa Brom knutselen en toveren met kleuren. Er is weer genoeg te doen. De letter bij dit thema is de letter ‘w’ van winkel.

Vrijdag hebben we geoefend voor de muziekvoorstelling, daarvoor krijgt u een uitnodiging.

Verder hebben we nu water in plaats van zand in de zand/watertafel. Genieten is dat weer.

GROEP 1/2 GROEN

juf Antoinette, juf Mieke

Na een heerlijke vakantie zijn we afgelopen week begonnen met het thema: het letterwinkeltje, n.a.v. het boek met dezelfde titel. Hierbij staan letters centraal, waar we allerlei spelletjes mee gaan doen.

Deze week beginnen we met een nieuwe ronde werklessen. De werkjes zijn: letters vissen in de watertafel, spelen in het letterwinkeltje, letters maken met blokjes, je eigen naam versieren, duplo letters maken en met elastiek letters op de kralenplank maken.

De letter van de week, de ‘w’, hebben we besproken. We hebben een liedje geleerd over de winkel van opa Brom. Groep 1 heeft de letters van hun eigen naam gemaakt met klei. Die gaan we als ze droog zijn schilderen.

Vrijdag hebben we geoefend voor de muziekvoorstelling, daarvoor krijgt u later een uitnodiging.

Met Engels hebben we ‘the weather’ herhaald en nieuw geleerd: sunglasses, hail, umbrella.

We hebben vorige week een dobbelsteenspel gespeeld. Zie de foto’s op klasbord.

GROEP 1/2 BLAUW

juf Ruth, meester Mitch
Groep Blauw – juf Ruth, meester Mitch

Na twee weken vakantie zijn we allemaal weer fijn gestart. We zijn vorige week begonnen met het thema ‘Het letterwinkeltje’ naar aanleiding van het gelijknamige boek. We hebben in groepjes zoveel mogelijk woorden bedacht met de letter ‘w’ van winkel. Deze periode mogen de kinderen plaatjes van voorwerpen die beginnen met de letter w meenemen voor de lettermuur. Groep 2 heeft in groepjes de letter w in tijdschriften gezocht en in de winkel opgeplakt.

Groep 1 is vorige week begonnen met het maken van opa Brom. Groep 2 gaat deze week aan een variant hiervan beginnen.
Deze week beginnen we met een nieuwe ronde werklessen. De werkjes zijn: letters vissen in de watertafel, spelen in het letterwinkeltje, letters maken met blokjes, je eigen naam versieren, duplo letters maken en met elastiek letters op de kralenplank maken.

 

GROEP 3

juf Cindy, juf Marjan

Na een fijne vakantie kwamen we allemaal weer goed uitgerust op school. Vorige week rondden we kern 9 af en deze week starten we met kern 10. Dat begint meteen lekker pittig, want we werken deze week met woorden als leeuw, duw, kieuw en sneeuwvlok. Deze week oefenen we met rekenen naast ons ‘gewone’ rekenwerk ook met verhaaltjessommen. Ook leren we de vriendjes van 10, de tweelingsommen (4+4), erbij 1 sommen, verdwijnsommen (5-5) en 0 is flauwekul herkennen in de sommenrijtjes. Zo kunnen we deze sommen makkelijk oplossen, zonder ze uit te hoeven rekenen. Dit scheelt een hoop tijd!

Dinsdag waren we begonnen met borduren en dat ging zo vlot, dat vrijdag alle geborduurde boekenleggers al mee naar huis gingen! Ze zijn super mooi geworden! Bedankt hulpmoeders en oma’s!

We zijn druk aan het oefenen met de liedjes van Juf Rozemarijn, u komt toch ook kijken tijdens de presentatie op dinsdag 12 juni?

De kanjers van de week zijn Gwen & Jorden!

Volgende week zijn weer de Cito toetsen!

Wil iedereen deze week een pasfoto inleveren bij de juf?

Heeft iedereen een fijne vakantie gehad? Hopelijk zijn de Moederdag cadeaus een beetje heel aangekomen. Zou u de komende tijd ook wat extra aandacht willen schenken aan het klokkijken? Ook de tafels van 3, 4 en 5 en het optellen (45+24, 73+ 17) en aftrekken (82-13) tot 100 komen nu veel aan bod. We zijn hier namelijk mee bezig in de klas. Met spelling hebben we het ook pittig met de molen-regel: Hoor je aan het einde van de klankgroep een lange klank (aa, ee, oo), dan schrijf je één a, e, o. U heeft weer wat foto’s voorbij zien komen op Klasbord.

Wat leuk dat er heel wat kinderen de Avond4daagse, georganiseerd door de oudercommissie, gaan lopen.

We zijn druk aan het oefenen met de liedjes van Juf Rozemarijn, u komt toch ook kijken tijdens de presentatie op dinsdag 12 juni?

Volgende week zijn weer de Cito toetsen! Roos is een heel grote gum met smiley-afbeelding kwijt.

Klassendienst: Mels en Fedde. Volgende week: Noor en Tobias.

GROEP 5

 juf Annemieke, juf Simone

Na twee weken vakantie zijn we vorige week fris van start gegaan. Op maandag hadden we een erg leuke voorstelling en dinsdag een leerzaam bezoek aan het Teylersmuseum. Ouders die mee waren, bedankt voor jullie hulp. Ook zijn we gestart met iets nieuws in de klas en het heet: “Mijn plan”. Om de twee weken verschijnen er nieuwe werkjes op het bord en aan de kinderen de taak om zelf in te plannen hoe ze er voor gaan zorgen dat deze werkjes afkomen. Alle kinderen zijn enthousiast begonnen en kunnen er zeker meer over vertellen. En alsof het nog niet bijzonder genoeg was kwam de Mad Science presentatie op woensdag ook nog langs. De kinderen hebben er vast over verteld. De kinderen hebben een folder meegekregen om zich op te kunnen geven voor de wetenschap en techniekcursus in juni, na schooltijd. Op het klasbord staan de foto’s.

Vandaag is er nieuw leerwerk mee naar huis gegaan: topografie 6 voor maandag 28 mei. Vast voor in de agenda: dinsdag 5 juni muziekpresentatie groep 5 en 6 in de speelzaal. De presentatie start om 8:45 uur en duurt 30 minuten.

Verder hebben de kinderen een interview blad meegekregen. Ons thema in de cultuurweek is beroepen. We gaan in de klas uit elke sector een aantal beroepen belichten. Vragen als: waar ben je in geïnteresseerd en welke beroepen horen daar bij? Wat moet je goed kunnen voor een bepaald beroep? Welke activiteiten komen er eigenlijk kijken bij een bepaald beroep? Een bakker bakt niet de hele dag brood. Hij zal ook andere dingen moeten doen op een dag. Een verpleegster geeft niet de hele dag pillen en eten aan zieke mensen enz. Kortom een kleine verbreding van de kennis over beroepen en de link naar eigen mogelijkheden en interesses proberen we te maken. U als ouder hebben we hierbij nodig. Daarom vragen we u om in de cultuur week iets te komen vertellen over uw beroep. Na een inventarisatie wie dat allemaal wil komen doen maken wij de keuze n.a.v. de sectoren. Uit elke sector willen we twee ouders vragen iets te laten zien.

GROEP 6

juf Robin, juf Liesbeth

En toen was het alweer eind mei… een schooljaar vliegt echt voorbij! Volgende week starten we met de laatste Citotoetsen van dit schooljaar. Rust dus goed uit en ga lekker vroeg je bedje in. We zullen iedere dag één Cito maken, aangevuld met op enkele dagen één methodegebonden toets. We smeren de toetsen in ieder geval uit over twee weken, zodat we er goed de tijd voor kunnen nemen. Voor in de agenda:
– ma. 28 mei toets geschiedenis (hoofdstuk 5).
Neem de samenvatting nog even door!
– di. 5 juni muziekpresentatie groep 5 en 6 in de speelzaal. De presentatie start om 8:45 uur en duurt ca. 30 minuten.
Klassendienst deze week: Felix en Tygo. Volgende week: Zoë en Tycho. Fijne week allemaal!

GROEP 7

juf Lisan, juf Sanne

Nog negen weken en dan is het jaar alweer voorbij. Vandaag zijn we gestart met de Cito’s. Wij starten iets eerder met de Citotoetsen, omdat het er teveel zijn om in twee weken te maken. Wij maken aan het eind van groep 7 de volgende toetsen: rekenen, begrijpend lezen, studievaardigheden, spelling en werkwoord spelling. In de klas vertellen wij dat het een momentopname is. We bereiden ons hier al het hele jaar op voor en het enige wat de kinderen nu nog kunnen doen is zorgen dat ze uitgeslapen op school komen, dat ze geconcentreerd zijn en dat ze de tijd nemen. Een waterfles mag natuurlijk op tafel staan en een extra lekker (maar gezond) 10-uurtje is natuurlijk altijd meegenomen. De toetsen zijn alleen in de ochtend.

Vrijdag is de Olympische dag. We hebben voldoende ouders om te begeleiden, iedereen bedankt! Nu maar hopen op goed weer en veel medailles! In het stukje van groep 8 leest u meer over het verloop van de dag. Trekken jullie je Wilgenhoek shirt aan, dan zijn we als school goed herkenbaar! School heeft een aantal shirts te leen voor wie er geen meer heeft.

Op dinsdag 29 mei gaan we op de fiets naar de opera in openluchttheater Caprera, we zijn dan niet om 15.15 uur terug op school maar iets later.
Het huiswerk is via Klasbord verstuurd.

De kinderen die vrijdag afgezwommen hebben (Wahb, Melissa, Hera, Denzel, Magali, Sanne, Lola en Hannah) hebben allemaal hun diploma gehaald.

Tot zo ver! Fijne week allemaal!

GROEP 8

juf Manon

Afgelopen vrijdag heeft uw kind het laatste schoolrapport op de Wilgenhoek mee naar huis gekregen. Het rapport hoeft natuurlijk niet meer terug naar school.

Vrijdag a.s. is de Olympische Dag. Op deze dag komen alle kinderen gewoon om 8:30 uur op school. Samen lopen we naar het Olympisch dorp (rond honkbalstadion), waar we de dag openen. Vervolgens lopen de leerlingen die meteen gaan sporten met hun begeleider naar de verzamelplek buiten het stadion. Daar staan mensen van de organisatie met een bordje met daarop de sport op de kinderen te wachten om ze naar de locatie te begeleiden. Voor de kinderen die klaar zijn met sporten of even moeten wachten, zijn er rond het Olympisch dorp allerlei clinics en activiteiten waaraan ze kunnen meedoen. Zorg wel dat je op tijd op de locatie bent. De tijden staan gemarkeerd in het programmaboekje.

De dagplanning:

  • 8:30 – 9:00 uur Aankomst scholen
  • 9:00 – 9:30 uur Openingsceremonie
  • 9:45 – 14:00 uur Olympisch programma (sport op locaties/ Olympisch Dorp)
  • 14:15 – 14:45 uur Sluitingsceremonie
  • 14:45 – 15:00 uur Deelnemers verlaten Olympische Dag Haarlem

Zorg op deze dag voor voldoende eten en drinken en smeer je goed in met zonnebrand. Er zijn geen kleedkamers dus kleed je thuis al om. Het meenemen van waardevolle spullen wordt afgeraden. Er is catering aanwezig in het Olympisch dorp, dus je mag wat geld meenemen om iets lekkers te kopen.

De kinderen krijgen allemaal een tenue van school te leen. Dit tenue moet de week na de Olympische Dag gewassen mee terug naar school worden genomen.

Op dinsdag 5 juni houden wij een korte presentatie van wat we tijdens de muzieklessen hebben geleerd. U bent van harte welkom in het speellokaal van 11.15 uur tot 11.45 uur.

I.v.m. Pinksteren en de Olympische Dag is er geen huiswerk. Fijne week allemaal!